De lekkerste en populaire Chun Mee thee uit China.
Bereiding: Ongeveer 2 à 3 minuutjes laten trekken in water van ongeveer 75 tot 80°C. Gebruik 12 tot 15 gram per liter water.
Blad: Kleine wenkbrauw-achtige vormpjes, groene thee
Herkomst: Zhejiang, China
Eigenschappen: Milde groene thee met een heldere goud/groene kop.
Chun Mee is een traditionele beroemde thee uit de provincie Zhejiang, China. De naam betekent vrij vertaald wenkbrauw en komt van de vorm van de droge theeblaadjes. De export van geraffineerde wenkbrauwthee begon in de Qing-dynastie en is nu de belangrijkste exportthee geworden. Het wordt verkocht aan meer dan 50 landen en regio's in de wereld, voornamelijk in West-Afrika en Noord-Afrika. Het blad is stevig geknoopt, de zaailingen zijn scherp, de kleur is groen en romig, de kleur van de thee in de kop is helder en de onderkant van het blad is geel en groen.
De Chun Mee-thee wordt gemaakt van de eerste knoppen in de lente, twee en drie blaadjes.